31.5.2023. 18:38
0
Đugum, punac i zatvorski čuvar podstrekavali svjedoke na davanje lažnog iskaza
Općinski sud u Mostaru uvažio je prijedlog Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona i odredio jednomjesečni pritvor E.B. (58) i V.V. (51) iz Mostara, dok su za A.M.(35) iz Tuzle određene mjere zabrane napuštanja boravišta i obavljanja određenih poslova.

Oni su lišeni slobode u ponedjeljak u akciji koju su pod nadzorom Tužilaštva HNK izveli pripadnici Federalne uprave policije (FUP) s ciljem otkrivanja i dokazivanja izvršenja krivičnih djela Udruživanje radi činjenja krivičnog djela, Podstrekavanje na krivično djelo, Davanje lažnog iskaza, te krivičnog djela Sprječavanje dokazivanja.

S njima je lišen slobode i K.E. (26) iz Mostara, koji je nakon ispitivanja u Kantonalnom tužilaštvu u Mostaru pušten na slobodu, ali se istraga u ovom predmetu nastavlja.

Na teret im se, zapravo, stavlja da su podstrekavali svjedoke na davanje lažnog iskaza, kao i na drugi način pokušali ometati krivični postupak pred Kantonalnim sudom u Mostaru protiv organizirane kriminalne grupe kojom je rukovodio Sado Đugum (44).

Inače, E.B. je Đugumov punac, dok je A.M. zatvorski čuvar u Kaznenopopravnom zavodu (KPZ) Tuzla, javlja Avaz.

Kriminal
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.