4.6.2023. 9:20
1
Zukić: Gospodine Murphy, dođite u Tuzlu da vidite uspjehe naše mlade Vlade, još snažnije nastavljamo!
Šef Kluba Bošnjaka u Domu naroda Parlamenta FBiH Muamer Zukić (SDA) reagovao je na društvenim mrežama, povodom izjave ambasadora SAD u Bosni i Hercegovini Michaela Murphyja da je aktuelna Vlada Tuzlanskog kantona, koju čine SDA i DF saučesnik u nelegalnoj sječi šume.

Boraveći na području TK on je posjetio i područje Konjuha, prelijepe planine u rejonu Kladnja.

"Murphy je, objavom na Instagramu. upozorio na pojavu nelegalne sječe šume i Vladu TK optužio da je 'saučesnik jer je dozvolila da se ovo predugo dešava'. Rekao je i da se provodi korupcija".

Zukić je na Facebooku reagovao i pozvao Murphyja da dođe u institucije Tuzlanskog kantona.

“SDA nije protiv SAD! Niti sam ja protiv SAD! Ali sam spreman svakome, pa i diplomatama najvećih međunarodnih faktora, ukazati na pogrešnu procjenu ili potez koji je štetan za naš narod. To je na koncu moja ustavna dužnost kao Predsjednika Kluba Bošnjaka u Domu naroda Parlamenta FBiH. Ovo sam napisao prije mjesec ili dva, kad su me pojedini mediji neosnovano stavljali u kontekst nekog antiamerikanizma.
Danas sam prinuđen ponovo pisati na sličan način - obavezan sam ukazati na pogrešan čin", napisao je Zukić. 

Šef Kluba Bošnjaka poručuje: "Gospodine Murphy posjetite institucije Tuzlanskog kantona, dođite u Skupštinu i Vladu TK-a. Aktuelna skupštinska većina i naša mlada Vlada s velikim uspjehom djeluju već duže od jedne godine. Još nas niti jednom niste posjetili! Nismo pretenciozni, ali se kao nosioci vlasti u TK-a imamo čime pohvaliti. Ako kao mjeru uzmemo objektivne parametre, vjerujem da ćemo zajedno doći do zaključka da je ovo najbolja vlast TK-a u njegovoj historiji i jedna od najboljih u državi. Ne postoji oblast djelovanja institucija u kojoj je nekad bilo bolje, pa i u ‘šumama’ zbog kojih ste javno prozvali našu mladu Vladu".

"Mi smo dobri ljudi i ne osuđujemo lahko. Zato na ovo gledam kao na Vašu pogrešnu procjenu, a našu grešku što sa svoje strane nismo poduzeli korake da ambasadu i administraciju Vaše velike zemlje bolje upoznamo s ovim što radimo.

Tuzlanski kanton je najmnogoljudniji u Federaciji Bosne i Hercegovine, s velikom bošnjačkom većinom. Kao što je to svugdje gdje su Bošnjaci većina, ovo je područje koje njeguje multietničnost i u kojoj demokratija živi na nivou zapadnih društava. Istovremeno, ovaj Kanton je jedan od stubova koji čine kičmu našeg naroda. Zbog svega spomenutog, još snažnije ćemo nastaviti putem kojim smo krenuli!", zaključio je Zukić u odgovoru Murphyiju. 


(Patria/A.R.)
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.