6.6.2023. 10:24
0
Tužilaštvo traži još dva mjeseca pritvora za sina Ibrahima Hadžibajrića i Elmedina Karišika: Emina Rogo izlazi na slobodu
Tužilaštvo BiH zatražilo je od državnog Suda još dva mjeseca pritvora za Seida Hadžibajrića, sina Ibrahima Hadžibajrića, ali i Elmedina Karišika, vlasnika Plaze saznaje portal „Avaza“.

Uhapšena Emina Rogo bit će puštena na slobodu, uz mjere zabrane, kao i uhapšeni Mehmed Dedić.

Podsjećamo, Sud BiH prije mjesec je odredio pritvor za četiri osobe uhapšene u akciji "Start".

Riječ je o uhapšenima Elmedinu Karišiku, vlasniku Plaze, Mehmedu Dediću, vlasniku kompanije "Arijans" Sarajevo, Seidu Hadžibajriću, sinu Ibrahima Hadžibajrića, i Emini Rogo.

Tužilaštvo BiH ih sumnjiči za organizovani kriminal i pranje novca, a razotkrile su ih Sky poruke.

U ovoj akciji uhapšeni su i Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Općine Stari Grad, i sekretarka Alma Destanović. Njima je pritvor odredio Kantonalni sud, a Tužilaštvo KS traži određivanje novog pritvora. 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.