6.6.2023. 13:13
1
Pojavio se snimak navodnog obračuna Manijaka i Hordi zla: Navijači Sarajeva bježe dok ih sa bakljama i drvenim palicama ganjaju
U ponedjeljak u poslijepodnevnim satima u Sarajevu je došlo do narušavanja javnog reda i mira kada je došlo do masovne tučnjave.

Kako je kazala portparolka Uprave policije MUP-a KS Mersiha Novalić, masovna tučnjava je prijavljena u ulici Kulovića i u blizini Pozorišta mladih, te su na teren upućene patrole PU Centar, PU Stari Grad i Jedinica za podršku. 

Tom prilikom je zadržano više osoba. 

Iz MUP-a Kantona Sarajevu su rekli kako će protiv pet osoba biti preduzete mjere po osnovu remećenja Javnog reda i mira.

U incidentu je učestvovalo oko 30 mladića. 


Prema medijskim izvještavanjima, riječ je o dogovorenoj tuči između navijačkih grupa, te je policija pronašla fantomke, nož, palice. 

Noć prije incidenta u centru Sarajeva, slična situacija je viđena u sarajevskom naselju Dobrinja, te se pretpostavlja da je riječ o nastavku sukoba. 

Na snimku kojeg su objavili mediji se vidi desetine osoba koje su izašle iz automobila, sa bakljama i drvenim palicama u rukama. Pritom su i blokirali saobraćaj. Niti sukob niti događaj nisu prijavljeni Operativnom centru MUP-a KS.


Iz MUP-a KS o incidentu u centru 

Kako je rečeno jutros iz MUP-a KS, jučer u 18:40 sati, obaviještena je PU Centar da se centralnim ulicama na području općine Centar Sarajevo kreće veća grupa lica koji nose predmete pogodne za nanošenje tjelesnih povreda.

Sedam prekršajnih naloga

Odmah po zaprimljenoj prijavi na teren su upućeni policijski službenici PS Centar, PS Stari Grad i Jedinice interventne policije, te su u ulici Šenoina zatečeni A.H. i F.M. koji su narušili javni red i mir posjedovanjem pirotehničkih sredstava na javnom mjestu, kao i odbijanjem zakonitog naređenja ovlaštenog službenog lica i protiv njih će biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, dok su F.R., H.Č. i A.H. koji su zatečeni u ulici Maršala Tita, uručeni prekršajni nalozi, zbog narušavanja javnog reda i mira odbijanjem zakonitog naređenja OSL.

Također u ulici Kulovića, zatečeni su D.H. i J.A. i bit će im uručeni prekršajni nalozi, zbog počinjenog prekršaja iz člana 8. stav 5. tačke a) Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira Kantona Sarajevo.

Gdje je to pojačano prisustvo policije?

Podsjećamo da je krajem maja mjeseca stradala Azra Spahić nakon saobraćajne nesreće kada ju je Armin Berberović usmrtio u centru Sarajeva.

Nakon toga je iz MUP-a KS najavljeno pojačano prisustvo policije na ulicama. Osim toga, najavljena je i veća kontrola saobraćaja pa se postavlja pitanje gdje su policijski službenici i pojačane kontrole bile dok su huligani sa punim automobilima pirotehnike i oružja blokirali saobraćaj u nedjelju navečer.

Novi snimak

Na Facebook stranici Balkanski Navijaci – MEDIA objavljen je video snimak gdje navodno navijači "Manijaci" napadaju navijače Sarajeva, popularne "Horde zla" dok gore baklje i čuju su vulgarni povici.

Navodno se sukob desio sinoć kako piše u opisu video snimka. 

Osjećate li se vi sigurno u Sarajevu?
Da, svakako
Ne, nikako
1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.