8.6.2023. 14:28
0
Nije Sindikat: Grupa službenika Kantonalne uprave za inspekcijske poslove je upozorila da je imenovanje Mešića na čelo ove institucije nezakonito
Nakon što smo ranije objavili da je Vlada KS danas trebala imenovati v.d. direktora Uprave za inspekcijske poslove KS, te da bi to trebao biti Adis Mešić po treći put, te da se Sindikat KUIP-a usprotivio tome navodeći da je takva odluka suprotna članu 4. Zakona o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima FBiH, grupa službenika KUIP-a, kako su se predstavili, je demantovala da su oni Sindikat KUIP-a.

"Mi nismo Sindikat KUIP KS, nego smo grupa službenika KUIP KS koji su pod anonimnim servisom proton.me dostavili pismo skupštinskim zastupnicima i ministrima, a bez ikakve legitimacije niti ovlaštenja", navedeno je u demantiju. 

Podsjećamo, oni su o nezakonitosti imenovanja obavijestili i premijera KS Nihada Uka.

"Prema onome što mi znamo spremaju vam se krivične prijave i neviđena hajka ukoliko to podržite kao šef kolektivnog organa Vlade KS. Molimo vas da budete na oprezu", navela je grupa službenika KUIP-a.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.