8.6.2023. 14:55
0
Advokatica Alme Destanović: Očekujem da će Sud donijeti odluku o kućnom pritvoru
FOTO: Dnevni Avaz
U Kantonalnom sudu u Sarajevu održano je ročište o produženju pritvora načelniku Općine Stari Grad Ibrahimu Hadžibajriću i sekretarki te općine Almi Destanović.

Tužioci su tražili produženje pritvora za osumnjičene, dok je odbrana predložila kućni pritvor.

Advokatica osumnjičene Alme Destanović se obratila medijima nakon ročišta.

- Kolege Crnalić i Kolić su se većim dijelim bavili zakonitošću dokaza koji su prikupljeni. Ono na čemu se temelji i prošli i ovaj prijedlog su dokazi iz Sky aplikacije. To je nešto s čim ćemo se sigurno boriti narednih nekoliko godina i na ovom i na drugim sudovima i vidjet ćemo šta je ishod. Moje izlaganje je bilo temeljeno na posebnim pritvorskim razlozima – kazala je Bajramović.

Ona je navela da niti jedan dokaz, niti jedna indicija nisu pokazani Sudu.

- Nema smetnje da se moja branjenica, a ni prvoosumnjičeni brane sa slobode. Zakon je proširio određene mjere zabrane koje Sud može izreći. Mi smo tražili i te najteže, najsloženije, kućni pritvor s elektronskim nadzorom, jer bi se time jednako postigla svrha - navela je Bajramović.

Ona je podsjetila da je na slobodu puštena Emina Rogo, koja se tereti za iste stvari, s tim da je Destanović i majka trogodišnjeg djeteta.

- Vjerujem da će Sud objektivno izvršiti analizu prijedloga i naših argumenata i donijeti odluku onako kako smo mi to predložili – istakla je Bajramović. 

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.