8.6.2023. 20:15
2
Sarajevski tužioci u Zagrebu tražili Sebijinu dokumentaciju o školovanju
Tužioci Tužilaštva Kantona Sarajevo jučer su bili u Zagrebu na Medicinskom fakultetu, gdje su tražili dokumentacija vezano za školovanje Sebije Izetbegović, otkriva Raport.

Kako je rečeno, s tužiocima su bili prisutni i vještaci koji su trebali pregledati i sporni indeks kojim je Sebija mahala pred televizijskim kamerama.

Oprečne izjave

Izetbegović je prvo tvrdila da je završila postdiplomski studij u Zagrebu da bi kasnije kazala da nije.

Iz Medicinskog fakulteta u Zagrebu ranije nisu mogli potvrditi autentičnost indeksa koji je Izetbegović dostavljala medijima.

Inače, zbog nepostojanja dokaza da je Izetbegović položila ispite postdiplomskog njoj je ukinuta titula magistra nauka od strane Univerziteta u Sarajevu.

Kontaktirali su i Tužilaštvo Kantona Sarajevo, koje vodi istragu.

Međutim, oni nisu htjeli ni potvrditi ni demantirati ovu informaciju.

“Budući da Tužilaštvo KS u predmetu Vašeg interesovanja kontinuirano i intenzivno provodi zakonom propisane radnje u cilju donošenja ispravne i zakonite tužilačke odluke, zbog prirode postupka se o pojedinačnim radnjama u ovom trenutku nećemo izjašnjavati”, rečeno je za Raport iz Tužilaštva KS.


(Admir O.)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.