9.6.2023. 8:39
7
Jasmin Mulahusić objavio je da se povlači: Dok se borimo protiv izdaje, neke nove Čampare i Konakovići koriste našu energiju za svoje ustoličavanje
Jasmin Mulahusić objavio je da se povlači, a njegova objava otkriva da je to ustvari rezultat pritiska stranačke mašinerije koja ga je i stvorila.

Mulahusić je poznat po  objavama u kojima je najbrutalnije vrijeđao sve političke oponente i kritičare SDA, posebno novinare koji su kritički izvještavali o aferama i skandalima članova stranke. Također, često je objavljivao informacije koje su mu stizale paraobavještajnim kanalima, a koje su trebala služiti za diskreditaciju svih koji kritiziraju SDA, a posebno bračni par Izetbegović.

Mulahusić se zbog toga našao i pod istragom Tužilaštva BiH, a istražitelji su mu pretresali stan u Luksemburgu odakle je djelovao. Iako Mulahusić u objavi tvrdi da je trošio svoje pare, istraga je pokazala da je nezaposlen i da nema finansijsko pokriće.

Navodi tako da je postalo besmisleno to što on radi jer faktički više nema ni podršku stranke.

“Na žalost, nakon svega, nisam više siguran u tu ideju, ne što se nešto promijenilo, već zbog toga što dok mi izgaramo za ideju, dok se borimo protiv izdaje na svakom koraku, neke nove Čampare i Konakovići koriste našu energiju za svoje ustoličavanje. Ne želim biti dio takvog društva koje nema ideju, gdje se veliki dio njih bliskih dvoru krvoločno bori za ličnu promociju, karijeru i lagodan život. Ne želim biti dio nečega gdje se na takve gleda sa odobravanjem, gdje se takvima daju beskonačni krediti, a gdje se ljudi na terenu ignorišu i smatraju se potrošnom robom”, naveo je Mulahusić.

Dakle, Mulahusić smatra da ga stranka više ne “pazi” kao prije, 

Potom priča kako on ne prepoznaje više ideju za koju se “borio”.

“Platio sam visoku cijenu svog angažmana. Izgubio sam mnogo vlastitog novca, zdravlje, slobodu… Sve za ideju koju više ne prepoznajem tamo gdje sam vjerovao da stanuje. Zato je nastupilo pravo vrijeme da se posvetim sebi i svojoj porodici čekajući neko drugo vrijeme kada će se pojaviti neka nova energija, kada će se roditi ponovo ideja za koju se vrijedi boriti i zalagati”, naveo je.

Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba i tekst


(Admir O.)

7
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.