9.6.2023. 14:53
0
Advokatski tim porodice Gadžun: “Očekujemo da optužnica bude potvrđena”
Nakon što je Tužilaštvo Kantona Sarajevo podiglo optužnicu protiv troje ljekara, za koje postoji sumnja da su nesavjesnim liječenjem, uzrokovali smrt dvogodišnje djevojčice Džene Gadžun, iz Kaknja, oglasio se i pravni tim porodice. Nakon zvaničnog saopštenja, za N1 su poručili da očekuju da optužnica bude i potvrđena.

“Ono što možemo očekivati u narednom periodu i nadati se je da optužnica bude i potvrđena. Zaista, nemamo razloga za sumnju da je Tužilaštvo svoj posao odradilo, krajnje, profesionalno, tako da vjerujemo i da optužnica zadovoljava kako materijalno-pravni, tako i formalno-pravni kvalitet. Porodica Gadžun, ali i kolegica Sabina Kadrić i ja smo, za sada, zadovoljni, jer ovo vraća nadu u kvalitetan i profesionalan rad, kako pravosudnih organa, tako i policijskih organa, takođe“, kaže Irma Muhović, iz Advokatske kancelarije “Sabina Kadrić i Irma Muhović”.

Takođe, kako navodi, to je sve što, za sada, pravni tim može reći jer podizanje i samo potvrđivanje optužnice ništa ne znači do sudske odluke. Muhović navodi i da, što se tiče ostalih lica, koja nisu involvirana u ovu optužnicu, biće pokrenuti ostali postupci, koji se ne odnose na krivični pistupak.

“Svakako ćemo obavijestiti i javnost kada dođemo u tu fazu. U ovom momentu, prikupljamo potrebne informacije i dokaze koji bi nam dali dovoljan osnov za pokretanje postupka pred drugim organima“, kaže Muhović. 

Podsjetimo, malena Džena je 2021. godine upućena na rutinski zahvat.

Rutinski oftalmološki hiruški zahvat ljekara ordinacije dr. Halimić u stomatološkoj ordinaciji dr. Bejtović sa iznajmljenim anesteziologom dr. Rožajcem i neverifikovanim aparatom – završio je fatalno, smrću malene Džene.

Džena je pala u komu i hitno prevezena na Pedijatrijsku kliniku KCUS-a, gdje su se ljekari borili za njen život šest dana.

Kako su ljekari KCUS-a rekli tada, prema riječima roditeljima Amile i Murisa, malenoj Dženi je samo srce radilo, moždane ćelije i pluća su bili van funkcije, navodi N1. 



(A.R.)


0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.