9.6.2023. 15:22
0
Opoziv Hadžibajrića krajem jula, Čengić uz podršku još nekoliko stranaka ide u utrku za načelnika
Sjednica Općinskog vijeća Stari Grad trebala bi biti održana naredne sedmice na kojoj će biti formirana Komisija za provođenje referenduma o opozivu Ibrahima Hadžibajrića.


Inicijativu za opoziv podnio je vijećnik Vedad Deljković koji je nedavno pristupio Demokratskoj fronti, a 30. maja je i izglasana na Općinskom vijeću. Inicijativa je podnesena nakon hapšenja načelnika Općine Stari Grad i određivanja pritvora. Nakon jednomjesečnog pritvora, Kantonalni sud u Sarajevu produžio je pritvor Hadžibajriću za još dva mjeseca kao i sekretarki Općine Stari Grad Almi Destanović. 

Opoziv odnosno referendum na kojem će se izjasniti građani Starog Grada trebao bi biti održan između 23. i 28. jula. 

Za sada je istaknuto samo jedno ime za prijevremene izbore za načelnika Općine Stari Grad i to Irfana Čengića koji je i sam potvrdio da je spreman za kandidaturu. 

Čengić je kazao da očekuje podršku više stranaka, a među njima je i Demokratska fronta. 

Inače, Čengić je aktuelni zastupnik u Skupštini KS i delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH. Iako je kazao kako nema podršku centrale SDP-a ima onu najvažniju svoje baze u Starom Gradu odakle je dobio i najveći broj glasova za Skupštinu KS. 


(Patria/A.R.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.