4.7.2023. 20:10
0
Žena iz BiH krijumčarila šest migranata: Jednog krila u gepeku, nisu imali dokumente
FOTO: MUP RS
Pripadnici Policijske stanice Čajniče su u ponedjeljak u 14:45 sati uhapsili H.M. iz Sarajeva, koja je osumnjičena da je Golfom prevozila ilegalne migranate iz Bangladeša, njih ukupno šest, od čega jednog u gepeku.

Policajci su, u mjestu Miljeno, općina Čajniče, tokom kontrole vozila kojim je upravljala, primijetili pet lica, dok je u gepeku pronađeno i šesta osoba, a oni kod sebe nisu imali lične dokumente, prenosi Dnevni Avaz.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH, a istoga dana obaviještena je i Služba za strance, terenski centar Sarajevo.

Pronađeni migranti su predati Službi za strance Sarajevo.

Nakon kompletiranja predmeta, Tužilaštvu BiH će protiv H.M. biti podnesen Izvještaj za krijumčarenje lica.  

(Elmedina H.)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.