2.8.2023. 18:12
0
"Trojka je potpuni politički promašaj. Mandić im je prije tri godine bio 'prehrabar' i 'prepošten', a danas ga smjenjuju"
Nikada nije bila jasnija politička heterogenost stranaka unutar tog koalicionog bloka, koji u političkom životu održavaju isključivo lični interesi stranačkih lidera. Politička platforma koju provode možda i postoji, ali samo na papiru. U stvarnosti, jedina aktivnost u kojoj su agilni je gola borba za fotelje, a u tome su najglasniji, najostrašćeniji i najjači nekadašnji SDA pripravnici.

Pri tome ne biraju metode za rušenje i gaženje političke konkurencije, često se služeći i lažima, dok svoje kadrovske anonimuse, bez ikakvog iskustva rada u javnoj upravi, predstavljaju kao spasioce i genijalce – rekao je Bandić.

Kako kaže, to da je „trojka potpuni politički promašaj vidljivo je na svim nivoima vlasti“.

Država BiH je eutanizirana, bez obzira što prvaci “trojke” lažu o napretku u EU integracijama, FBiH gotovo blokirana, a Bošnjaci svedeni na političke fikuse HDZ-a i SNSD-a.

Čak i ako zanemarimo nesposobnost “trojke” da se nosi sa ovim antibosanskim elementima i pogledamo njihove rezultate na lokalnom nivou, vidjećemo da ova interesna grupacija nema nijedan ozbiljan politički cilj, nikakvih principa, niti viziju razvoja bilo kojeg segmenta društva ili razvoja institucija bilo kojeg nivoa vlasti. Pri tome im je kadrovska politika potpuni promašaj, što je sada i u potpunosti ogoljeno na lokalnom nivou u općinama Stari Grad, Centar i Novo Sarajevo.

Naprimjer, u Općini Centar, stranke “trojke” su zajednički predložile i podržale kandidata za načelnika gospodina Mandića (NS). Uz načelničku poziciju, imaju i dovoljan broj vijećničkih mandata da realiziraju projekte koje su predstavili građanima u predizbornoj kampanji, a rezultat nakon tri godine vlasti im je NULA.

Zašto je to tako nije moje da govorim, niti je način mog djelovanja pljuvanje po ljudima, a i sve što se imalo reći već su rekli vijećnici NiP-a iz Općine Centar kojima je isti taj načelnik, kojeg danas smjenjuju, prije nepune tri godine bio prehrabri i prepošteni, gospodin Mandić. Nasuprot stavu vijećnika NiP-a, predsjednik NiP-a je podržao načelnika Mandića i pokušava održati u životu ovu foteljašku koaliciju – navodi.

Dalje pojašnjava u čemu se ogleda razdor unutar “trojke”.

Centralni problem funkcionisanja “trojke” je u tome što nema dovoljno fotelja i budžeta koliko ima gladnih usta. Očigledno je da su unutar NiP-a mnogima porasle ambicije i da vide sebe na načelničkim pozicijama, te odatle i dolaze inicijative za smjene načelnika u Starom Gradu, Novom Sarajevu i Centru.

Dakle, ono što gledamo je samo puka i besumučna borba za vlast, odnosno za budžete, bez ikakvih političkih principa ili konkretnih političkih ciljeva od kojih bi građani imali stvarnu korist. SDP i NS još uvijek govore da je Mandić najbolji načelnik ikad, iako ne podastiru bilo kakav argument za takve tvrdnje. Isto tako govore i za Tanovića, opet bez ikakvog osnova. Ibrahimu Hadžibajriću, također njihovom načelniku, su već združenim snagama proučili fatihu jer im naprosto nije više potreban-poručio je Bandić.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.