5.8.2023. 14:07
0
"Nije dovoljno materijala utrošeno ili nije rađeno na kvalitetan način. Da je most napukao govori kako se pristupa radovima u Bosni i Hercegovini"
Neprihvatljivo je da most Počitelj napukne i prije puštanja u promet poručuju mještani Počitelja, koji godinama unazad sa oprezom gledaju na njegovu gradnju, smatrajući da će gradnjom ovog mosta Počitelj ostati bez dobrog dijela turista. Ipak, informacija da je most napukao, nije ih ni malo obradovala.

“Mislim da je to neprihvatljivo, poslije toliko vremena van pameti je svake da se to moglo desiti”, kazala je za N1 Sabina Merdan, mještanka koju su novinari zatekli u Počitelju.

Građani smatraju da ili nije dovoljno materijala utrošeno, ili nije rađeno na kvalitetan način, te da je zbog toga došlo do ove situacije.

“Činjenica da je most napukao prilikom otvaranja govori kako se pristupa radovima u BiH, sama činjenica da je u startnoj fazi je dokazala da se ne pristupa na pravi način. Poznato nam je, da se na nekim stvarima ne pridaje dovoljno pažnje”, kaže Ensad Čevra.

Iz Autocesta FBiH ranije danas su za N1 kazali da ovo neće ugroziti stabilnost najvećeg mosta na Koridoru.

“Vezano za most, možemo reći da su se prilikom izvođenja radova desile neke nepredviđene okolnosti, te da se radi na sanaciji. Bitno je da nije ugrožena stabilnost mosta, te da isto neće imati trajne posljedice”, rečeno je iz Autocesta FBiH.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.