18.8.2023. 9:39
4
Sarajevski profesor: "Mnogi se plaše da bi Srbija intervenisala. Neka proba, neka napadne BiH"
Profesor geopolitike i međunarodnih odnosa na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu Jahja Muhasilović govorio je o ratnom stanju, odnosu sa Miloradom Dodiku te koliko su Bošnjaci izgubili zbog poraza SDA stranke.

“Tako da, mi jednom moramo presjeći sa Miloradom Dodikom. Šta god to značilo. Ja ne vjerujem, mnogi se možda plaše da bi Srbija intervenisala. Nek proba, nek proba ako Srbija stvarno misli da ima kapaciteta da napadne BiH. RS ako ima kapaciteta da se odvoji ili da napadne.

Ako nešto tako slično pokuša neka proba. Mi u tom smislu moramo biti hrabriji. Mi gubimo Bosnu i Hercegovinu pred očima.

Ovo je zadnji čak, ovu su zadnji momenti, mjeseci i godine kada ćemo mi imati Bosnu i Hercegovinu kad državu. Mi smo naročito poslije posljednih izbora izgubili mnogo instrumenata. Više ne kontrolišemo, nemamo Obavještajnu službu, ne kontrolišemo Ministarstvo sigurnosti, vojska vrlo upitno. Tužilaštvo vrlo upitno. Ustavni sud izmiče iz ruku i tako dalje.

Ukoliko sad ne reagujemo adekvatno mi već naredne godine mislim da nećemo moći nikako reagovati.

Naveo je i kako SNSD i HDZ iznutra polahko pokušavaju preuzeti BiH.

Kadrovska rješenja koja se guraju, pokazuju da je Trojka dovedena sa namjerom. Beograd, Zagreb i međunarodna zajednica su procijenili da prethodnim strankama ne mogu maksimilizirati svoje ciljeve. Trojka je sa tim ciljem dovedena i oni to znaju.

Onog trenutka kada oni ne budu slušali HDZ i SNSD bit će zamjenjeni. S obzirom da popularnost Tojke opada u očima javnosti, međunarodna zajednica se već dala u gradnju novih pokreta kako bi nadomijestila Trojku – rekao je Muhasilović.

@bosnjackaborba JAHJA MUHASILOVIC MLADI ANALITICAR, PROFESOR GEOPOLITIKE I MEDJUNARODNIH ODNOSA NA IUS-U. ZAVRSIO JE STUDIJE NA PRESTIZNOM UNIVERZITETU BOGAZICI U ISTANBULU, STVARNO JE OVAKVU OMLADINU LIJEPO SLUSATI. #viral #foryoupage #istina #borba #hrabrost #skandal #sarajevo #fyp #zenica #bosna #tuzla #bosnaihercegovina #sandzak #banjaluka #mostar #bihac #viralvideo #jahijamuhasilovic ♬ original sound - BOSNJACKA BORBA

(Admir O.)

 

Profesor
4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.