29.8.2023. 11:04
0
Prijavite odmah: Na TikTok vraćen lažni nalog Source portala
FOTO: Getty Images
Nalog na TikToku, pod imenom, Source.ba, objavljuje sadržaje koji nisu povezani sa zvaničnim portalom. Nalog je bio uklonjen, a sada je ponovo vraćen, stoga još jednom molimo sve čitatelje da ga prijave.

Početkom mjeseca augusta je na TikToku osvanuo lažni nalog pod imenom "Source.ba". Ovaj nalog objavljuje klevetničke sadržaje koji nisu dio zvaničnog portala, s ciljem narušavanja ugleda. Već smo jednom zamolili čitatelje da ga prijave, i sada to opet činimo u nadi da se ovo više neće ponoviti. Profil možete pronaći klikom ovdje, a prijaviti ga možete pod lažni. 



Podsjećamo, prema Kaznenom zakonu Federacije Bosne i Hercegovine, član 193, odgovorna osoba u Federaciji, koja bez pristanka pojedinca – protivno zakonskim uvjetima – prikuplja, obrađuje ili koristi njegove osobne podatke ili te podatke koristi suprotno zakonom dozvoljenoj svrsi njihova prikupljanja, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do šest mjeseci. Također, krivično djelo "Lažno predstavljanje", po članu 369, strogo je kažnjivo zatvorskom kaznom u trajanju od jedne godine. 

(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.