13.9.2023. 14:53
0
Branko Perić ide u penziju: Odlazim nesretan i s ogorčenjem. Pravosuđem upravljaju politika, mafija i stranke
Sudija Branko Perić, protiv kojeg je Ured disciplinskog tužioca pokrenuo dva postupka zbog predmeta "Respiratori", izjavio je u emisiji Federalne televizije "Mreža" da pravosuđem upravljaju politika, mafija i stranke.

-  Korupcija je postala mehanizam upravljanja i kontrole društva, rekao je Mrežu FTV-a Perić, sudija u Sudu BiH.

Upozorio je da smo kao društvo u ozbiljnoj krizi.

- Mi imamo potpuno propalo društvo, što je utjecalo da i sistem propada. Postali smo društvo bez moralne osnove. Ne postoji nikakva odgovornost. Ni politika više ne postoji. Izbori su potpuno diskreditovani. Vlast se formira, ne na osnovu rezultata, nego na osnovu koalicija, potkusurivanja, kupovine mandata. U takvom društvu korupcija je postala mehanizam upravljanja društvom. Nema više nikakvog sistema u društvu. Pravosuđe je dio tog propalog društva, kojim upravljaju i politika, i mafija, i stranke.

Na kraju je sarkastično poručio da iza njega u Sudu BiH ostaju dva disciplinska postupka.

- Odlazim poprilično nesretan i s ozbiljnim ogorčenjem. Ostavljam sistem koji je u potpunom rasulu. Sistem koji ne vrši svoju funkciju. Sistem koji je prema meni bio nezahvalan. Nisam zaslužio da me provlače kroz disciplinske postupke i gađaju me blatom - kazao je Perić.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.