7.10.2023. 19:52
0
Snimci iz Izraela: Hamas otima civile i iz kuća, djecu i žene guraju u kombije
Pripradnici grupe Hamas i Islamski džihad tvrde da su uzeli Izraelce kao taoce, čak da među otetima nisu samo civili, već i da ima visokih oficira (IDF).

Izrael nije zvanično potvrdio otmice, ali je sve više snimaka koji svjedoče tome u prilog. Kako navodi "The Guardian", postoje nepotvrđeni izvještaji da je 57 Izraelaca, mrtvih i živih, odvedeno u Gazu.

Na snimcima koje kruže društvenim mrežama vide se ljudi, žene, čak i djeca koje guraju u kamione i voze u pravcu Gaze.

Također, objavljeni su i snimci na kojima se vide povrijeđeni i ranjeni civili koje militanti pod pretnjom oružjem borci Hamasa tjeraju da pješke idu ka granici sa Gazom.

Prvi na udaru su se našli gradovi koji se nalaze u blizini granice sa Gazom.

Prema riječima izraelskih vojnih zvaničnika, militanti su u Izrael ušli iz Gaze preko kopna, mora i vazduha, koristeći paraglajdere, ali i rušeći granicu buldožerima. Na snimcima koji su jutros objavljeni vidi da je granica probijena.

Stanovnica Tel Aviva Gaja, kazala je za "Haretz2 da je razgovarala telefonom sa svojom sestrom u južnom Kibucu koja joj je prenijela da su militanti iz Gaze bili u njenoj porodičnoj kući.

- Rekla mi je da se ona i moj brat i otac kriju u skloništu. Od tada ne mogu da doprem do njih - rekla je ona.

(Erna H.) 

 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.