11.11.2023. 16:26
1
Kovačević: Dok priznaju lažnu državu Kosovo, Komšić i Bećirović ne priznaju zvaničnu BiH
FOTO: n1
Sastankom sa Aljbinom Kurtijem, Željko Komšić i Denis Bećirović pokazali su da, dok priznaju lažnu državu Kosovo, istovremeno ne priznaju zvaničnu i dejtonsku BiH, koju bi trebalo da predstavljaju, rekao je delegat u Klubu srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević.
- Postupanjem mimo zvaničnih odluka institucija BiH i ignorisanjem Ustavom predviđenih procedura za donošenje odluka i utvrđivanje zvaničnih stavova, što su manifestovali ovim sramnim sastankom, ali i nedavnim izlaganjem u Savjetu bezbjednosti ili neovlašćenim davanjem instrukcija ambasadoru BiH u UN, Komšić i Bećirović su grubo i direktno prekršili Dejtonski sporazum i atakovali na ustavni poredak BiH - naveo je Kovačević.

Osim toga, dodao je, oni koji ne poštuju teritorijalni integritet drugih zemalja, ne mogu i ne treba da očekuju ni da drugi poštuju teritorijalni integritet njihove zemlje.

- Bez obzira na Komšićeve i Bećirovićeve neodgovorne, ali postupke bez pravne težine, zvanična BiH poštuje teritorijalni integritet Srbije i samim tim smatra Kosovo i Metohiju njenim sastavnim dijelom, odnosno njenom autonomnom pokrajinom. Republika Srpska neće nikada dozvoliti da se takav stav promijeni! - napisao je Kovačević na društvenoj mreži X.


(Aldin B.)





1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.