15.11.2023. 8:30
0
Stanivuković u Kini: Ovaj dolazak je potvrdio snažne veze i prijateljstvo između naših naroda koje njegujemo dugi niz godina
FOTO: Facebook/Draško Stanivuković
Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković stigao je u radnu posjetu Kini gdje su dogovoreni novi projekti sa gradom Cangđo.

- Dolazak u grad Cangđo potvrdio je snažne veze i prijateljstvo između naših naroda koje njegujemo dugi niz godina - naveo je Stanivuković.




On ističe da su tokom brojnih konstruktivnih sastanaka razgovarali o budućim investicijama kao i o potencijalnom plasiranju proizvoda kako iz Banje Luke tako i cijele RS na tržište provincije Hbej i cijele NR Kine.

- Kao znak početka snažne saradnje između naša dva grada, dogovorili smo izgradnju jednog od simbola ovog grada i dječijeg igrališta u Banjoj Luci, a koji bi predstavljao poklon našeg bratskog naroda iz Kine - naglasio je Stanivuković.

Dodao je da je velika čast predstavljati Banju Luku u dalekoj i bliskoj Kini i vidjeti ljubav i poštovanje koje iskazuju prema Banjoj Luci.

(Aldin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.