26.11.2023. 13:24
0
I Nešić bi mirnu podjelu Bosne i Hercegovine: "Ucjenio" Komšića i Bećirovića imenovanjem generala Gojka Kneževica za načelnika Zajedničkog štaba OSBiH
Na sutrašnjoj sjednici Predsjedništva BiH na dnevnom redu bi se trebalo naći imenovanje generala Gojka Kneževića za načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH, odnosno na poziciju koju trenutno obavlja Senad Mašović. Ova promjena bi se trebala dogoditi u okviru redovne smjene na čelu Zajedničkog štaba.
Međutim "dobro upućeni izvori" u RS-u tvrde kako će navodno dva člana Predsjedništva BiH Željko Komšić i Denis Bećirović biti protiv ovog postavljenja Na osnovu tih nepotvrđenih informacija već su počeli pritisci političara iz RS-a na Predsjedništvo BIH.

Među prvima je reagovao ministar kome ovo pitanje uopće nije u djelokrugu rada, Nenad Nešić. Spomenuo je čak i disoluciju BiH ako ovo imenovanje ne bude potvrđeno.

- Ako Predsjedništvo BiH sutra ne imenuje generala Gojka Kneževića za načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH, još jednom će pokazati da je BiH nemoguća država i da Bošnjaci rade na njenom urušavanju.

Bošnjačka politička elita želi sve da prisvoji u BiH i da pokažu da tu nema mjesta za druga dva naroda.

U ovom trenutku su Republika Srpska i njeno rukovodstvo jedini zaštitnici Dejtonskog mirovnog sporazuma, objavio je Nešić na društvenoj mreži X.

Osim toga, za Srnu je kazao i da je "poslije svih događaja koji su se desili prethodnih dana i mjeseci i nakon nebuloznih izjava ministra odbrane BiH Zukana Heleza kojem se priviđaju nekakvi kampovi u Republici Srpskoj, a ne vidi kampove u Federaciji BiH, očigledno da je jedini izlaz za BiH mirna disolucija".

(Ajdin B.)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.