8.12.2023. 19:15
0
Detalji akcije SIPA-e i Granične policije: Uhapšeno četvero, pronađen arsenal oružja i municija...
U okviru operativnih aktivnosti na području Donjeg Svilaja, policijski službenici Granične policije Bosne i Hercegovine identifikovali su četiri osobe iz migrantske populacije koje su lišene slobode zbog sumnje da su počinile krivično djelo „Neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom i proizvodi dvostruke namjene" prema članu 193. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

Prilikom hapšenja, izvršene su službene radnje koje su rezultirale pronalaskom i privremenim oduzimanjem sljedećih predmeta: dva pištolja marke „Beretta“ model „70“ nepoznatog serijskog broja, pripadajući okvir i 6 komada municije kalibra 7,65 mm; "Beretta" nepoznatog modela, nepoznat serijski broj, sa jednim pripadajućim okvirom i 10 komada municije kalibra 380 Auto; jednu automatsku pušku M70 sa dva pripadajuća okvira i 57 komada municije kalibra 7,62 mm.

Pored oružja, pronađeni su i mobilni uređaji sa odgovarajućim SIM karticama i drugi predmeti relevantni za krivični postupak.

Osumnjičeni će, u skladu sa zakonom, u propisanom roku biti predati nadležnom tužiocu Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Sve aktivnosti provedene su u saradnji sa službenicima Federalne uprave civilne zaštite.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.