19.12.2023. 14:54
0
Ponovo odgođen početak suđenja Delimustafiću i ostalima
U Kantonalnom sudu u Sarajevu ponovo je odgođen početak suđenja Aliji Delimustafiću i ostalima, optuženima za nezakonitu preprodaju nekretnina i druga krivična djela organizovanog kriminala.

Prethodno ročište koje je bilo zakazano za 5. decembar, također je odgođeno jer se optuženi Izet Musić i Zoran Lončar nisu pojavili u Sudu. Predsjedavajući Sudskog vijeća Igor Todorović tada je rekao da se ubuduće nedolasci moraju ranije najaviti, a ne na dan ročišta.

Podsjetimo, optužnica u ovom predmetu potvrđena je u oktobru 2017. godine, ali je početak suđenja odgađan iz različitih razloga, od kojih je najčešći bio nedolazak zastupnika optuženih na zakazano ročište.

Optužnica tereti Delimustafića da je od 2009. do 2016. godine organizovao kriminalnu grupu koja je, između ostalog, nezakonito knjižila i preprodavala nekretnine uglavnom umrlih osoba na području Sarajeva, čime su pribavili imovinsku korist veću od deset miliona KM.

Uz Delimustafića, Lončara i Musića, optužnicom su obuhvaćeni Emir Karača, Elvira Kreho, Džemal Karić, Lejla Cerić, Suada Hadžić, Edina Mutevelić, Murisa Makarević, Kemo Kapur, Enver Delimustafić, Samira Skorupan, Sead Hadžić, Zaim Spahović, Hamdija Habul, čiji je predmet pridružen u maju 2021. godine, te nekoliko pravnih lica.

Na teret im je stavljen organizovani kriminal, zloupotreba položaja, povreda zakona od sudije, pranje novca, krivotvorenje isprave, te prevara i pomoć počiniocu nakon izvršenog krivičnog djela.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.