30.12.2023. 10:42
0
Ruski ambasador najavio sastanak Dodika i Putina
FOTO: AP
Predsjednik RS Milorad Dodik jedan je od najvećih prijatelja Rusije kojeg uvijek sa radošću i gostoljubivošću dočekuju u Moskvi, Sankt Peterburgu i drugim ruskim gradovima, a uskoro će biti usaglašen i termin njegove nove posjete, izjavio je Srni ambasador Ruske Federacije u BiH Igor Kalabuhov.

Kalabuhov je napomenuo da je tokom posljednjih godina Dodik posjetio Rusiju više od 20 puta, te da je svaki njegov dolazak pažljivo pripreman radi postizanja novih sporazuma, kao i realizacije usaglašenih dogovora.

- Za sada ponovo imamo širok spektar tema za razmatranje i uskoro ćemo usaglasiti termin nove posjete - odgovorio je ruski diplomata na pitanje kada bi moglo doći do posjete Dodika Moskvi.

 Kalabuhov je naglasio da je ove godine Rusija na prvom mjestu po broju direktnih ulaganja u BiH u obimu od 284,2 miliona KM za samo devet mjeseci koje se odnose prvenstveno na RS. Ruski ambasador istakao je da je kompanija "Optima", kao predstavnik velike ruske korporacije "Zarubježnjeft", trenutno najveći investitor i poreski obveznik u BiH.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.