29.1.2024. 10:45
1
Na Otoci ubijen Faris P. iz Sarajeva: Bio sa prijateljima na doneru. Svađa u saobraćaju prethodila ubistvu. Stradali mladić nije izlazio iz vozila prilikom svađe
U sarajevskom naselju Otoka, sinoć, nešto prije ponoći, došlo je do pucnjave, nakon koje je stradao 19-godišnjak.

Portparolka MUP-a KS Mersiha Novalić, u razgovoru za Source.ba portal je kazala da, što se tiče zvaničnih informacija nema novosti, te da se za počiniocima intenzivno traga. 

"Ništa u odnosu na ranije saopćeno da je sinoć došlo do upotrebe vatrenog oružja na raskrsnici ulica VII transverzala i Bulevar Meše Selimovića, kojom prilikom je, nažalost, uslijed zadobijenih povreda smrtno stradao muškarac koji je 2005. godište. Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS pod nadzorom Tužilaštva KS rade punim intenzitetom na rasvjetljavanju svih okolnosti pod kojim je izvršeno ovo krivično djelo ubistvo", kazala nam je Novalić.

Nezvanična verzija

Ipak, mediji danas donose nezvaničnu verziju događaja.

Naime, kako je Faktoru nezvanično potvrđeno iz više izvora, u pucnjavi je navodno ubijen Faris P. iz Sarajeva. 

Kako isti medij također nezvanično saznaje od izvora bliskog istrazi, pucnjavi u kojoj je ubijen mladić prethodio je po svemu sudeći nesporazum u saobraćaju.

Ubijeni mladić sa trojicom svojih drugova nalazio se u vozilu "citroen". Navedeni portal saznaje da su se neposredno prije incidenta vraćali iz naselja Miljacka, gdje su bili na doneru.

Dolaskom na raskrsnicu ulica VII transverzale - Bulevar Meše Selimovića, prema preliminarnim rezultatima istrage, došlo je najvjerovatnije do sukoba usljed nesporazuma u saobraćaju.

Mladići iz "citroena" izašli su, kao i vozač drugog automobila, te je došlo do svađe i naguravanja.

Ubijeni mladić nalazio se na zadnjem sjedištu, iza vozača, i, kako se čini, nije uopće izlazio iz vozila.

Vozač drugog auta vratio se u svoje vozilo, a potom, najvjerovatnije iz pištolja, pucao u pravcu "citroena" i pogodio nesretnog mladića, koji je ostao mrtav na mjestu.

Na mjesto događaja odmah je izašla i Hitna pomoć i uprkos pokušajima reanimacije, ubijenom mladiću nije bilo spasa.

Prema pisanju istog portala, on, niti njegovi prijatelji, ne prolaze kroz policijske evidencije, kao prekršioci zakona.

 

Povrijeđene još dvije osobe

Kako su mediji ranije objavili, još dvije osobe su povrijeđene u ovoj pucnjavi, a stepen povreda nije poznat.

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.