29.1.2024. 14:04
0
Brigadir Fako preuzeo dužnost generalnog inspektora Ministarstva odbrane BiH
Brigadir Edin Fako preuzeo je danas dužnost generalnog inspektora Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine na svečanosti upriličenoj u bazi 'Butmir' u Sarajevu.

Na svečanoj primopredaji dužnosti generalnog inspektora, brigadni general Mirsad Ahmić, dosadašnji generalni inspektor, upoznao je brigadira Faku o svim relevantnim informacijama za prijem dužnosti generalnog inspektora.

Ovom prilikom brigadni general Ahmić čestitao je brigadiru Faki, te mu je poželio sreću i uspjeh na novoj dužnosti.

Pored ostalih, svečanoj ceremoniji prisustvovao je parlamentarni vojni povjerenik Boško Šiljegović i savjetnik ministra odbrane Bosne i Hercegovine Zukana Heleza, brigadir Muhamed Dautović koji se, također, obratio prisutnima

"Prije svega pohvalio bih rad Generalnog inspektorata Ministarstva odbrane BiH u prethodnom periodu. Bigadiru Faki čestitam novu dužnost, siguran sam da će nastaviti uspješno rukovoditi Generalnim inspektoratom MOBiH kao što je to do sad radio brigadni general Ahmić", kazao je Dautović, saopćeno je iz MOBiH.

(Ajdin B.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.