9.2.2024. 18:55
0
Srđan Mandić: Očekujem da me Trojka ponovo kandiduje za načelnika Općine Centar!
Načelnik općine Centar Srđan Mandić (Naša stranka) očekuje da ponovo bude kandidat za načelnika na oktobarskim izborima.

Ne samo da očekuje od svoje stranke podršku za kandidaturu već i SDP-a i NIP-a. Prošle godine mjesecima se razvlačila priča o opozivu Mandića koji je pokrenuo Klub NIP-a u OV sa još nekoliko vijećnika. Mandić zapravo nema većinu u Općinskom vijeću, pa tako još uvijek nije usvojen budžet Općine Centar za 2024. godinu. Novi pokušaj održavanja sjednice i usvajanja budžeta zakazan je za 19. februar.

U konačnici referendum nije ni održan jer nije mogla biti izvršena nabavka listića, ali iz NIP-a, barem Općinske organizacije Centar su poručili da Mandić nema više njihovu podršku.

„Pregovori su krenuli. Očekujem da mi moja stranka ukaže povjerenje tim prije jer je Općinska organizacija Naše stranke pred samu Novu godinu jednoglasno zatražila od Predsjedništva da ja budem ponovo kandidat i da se u tom smislu na pregovorima postave te pozicije. Očekujem da mi stranka da povjerenje i trojka, vidjet ćemo da li će se to desiti. Ja sam poprilično ubijeđen da hoće i da ću ja biti kandidat na novim izborima za svoj drugi mandat", kazao je Mandić za Špicu TVSA.

Između Mandića i predsjednika Naše stranke Edina Forte sijevnule su varnice nakon što je Forto dozvolio smjenu Lejle Brčić iz Upravnog odbora KCUS-a, a što mu je Mandić javno zamjerio.

Nije tajna da je za Mandićevu pobjedu na prošlim izborima presudila podrška glasača Naroda i pravde, no pitanje je kako će se NIP postaviti kada je riječ o eventualnoj novoj kandidaturi.

Iako su razgovori počeli o zajedničkom nastupu, a što je prihvatljivo Našoj stranci pa i SDP-u, trojka će se vrlo brzo morati odlučiti o imenima kandidata i da li će to biti zaista zajednički kandidati sa punom podrškom sve tri stranke.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.