27.2.2024. 16:26
0
Najavio ministar Konaković: U BiH krajem sedmice dolaze ministri vanjskih poslova Italije, Austrije, Njemačke i Slovenije
Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković danas je u Mostaru novinarima najavio dolazak visokih zvanica u Bosnu i Hercegovinu.

“Tajan i Šalenberg (ministri vanjskih poslova Italije i Austrije) dolaze 4. marta, a tog dana popodne dolaze Annalena Bearbock i Tanja Fajon, one su šlag na tortu kada je u pitanju evropska priča. To potvrđuje koliko je Evropa širom otvorila vrata za Bosnu i Hercegovinu. Ukoliko to ova generacija političara propusti, ostaće trajno obilježena i s razlogom kažnjena na izborima”, izjavio je Konaković uoči sastanka državne koalicije.

Iz ambasada ovih država još uvijek nisu najavljene njihove posjete BiH.

Za 21. mart je zakazano zasjedanje Evropskog vijeća koje bi trebalo razmatrati otvaranje procesa pregovora BiH sa Evropskom unijom.

No, cijeli taj proces ovisit će i o dogovoru vladajućih stranaka o ključnim zakonima koje EU traži od BiH, a prvenstveno su to Zakon o sudovima i Zakon o spriječavanju sukoba interesa.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.