29.2.2024. 17:57
0
Negodovanje u sarajevskom SDP-u zbog novih "pojačanja": Izgleda da ćemo morati formirati "frakciju" članovi koji su kao političku opciju od početka imali socijaldemokratiju
Zastupnik u Skupštini KS Redžo Lemezan novi je član SDP-a, a taj transfer nije baš svima legao u ovoj stranci.

Podsjetimo, Lemazan je bio član Naše stranke, odakle je otišao jer su ga tadašnje kolege kritizirale zbog radikalnih stavova kada su u pitanju prava LGBTQ osoba.

Lemezan nekoliko mjeseci nije bio član niti jedne partije, da bi se sad priključio SDP-u, koji nominalno ima iste stavove kao NS kada su u pitanju LGBTQ osobe. Ali, to očito ovdje nije bilo važno.

Uglavno, Lemezan je novi član SDP-a, a to je izazvalo negodovanja.

"Izgleda da ćemo u SDP-u uskoro morati formirati "frakciju" članova koji su kao političku opciju od početka imali socijaldemokratiju i nisu mjenjali političke stranke i dres. Ovo zato da se u SDP-u čuje i naš glas", napisao je općinski vijećnik SDP-a u Centru, te u Gradskom vijeću Dragan Stevanović.



Stevanović ovdje očito misli i na Lemezana ali i na nedavne transfere koji su izazvali burne reakcije.

Naime, nedavno su vijećnici iz Starog Grada Sead Škaljić i Jasmin Skorupan postali članovi SDP-a.

Ono što je paradoks u cijeloj priči jeste da ih je upravo SDP optuživao da su srušili izbor Bogića Bogićevića za gradonačelnika Sarajeva, pa je čak i on sam kazao da je ovaj transfer degutantan.

SDP je protiv njih čak najavio i krivične prijave, ali nije poznato da li je do toga zaista ikad i došlo.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.