29.2.2024. 21:03
0
Skupština i Vlada KS: Neka je našoj jedinoj domovini Bosni i Hercegovini i svim njenim građanima, sretan praznik 1. mart - Dan nezavisnosti
Veliki državni praznik Bosne i Hercegovine 1. mart – Dan nezavisnosti svim Bosancima i Hercegovcima čestitali su članovi Skupštine i Vlade Kantona Sarajevo.

- Ponosno i svečano, i ovog 1. marta obilježavamo Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Tog prvog marta, prije 32 godine, Bosanci i Hercegovici su demokratski izabrali put svoje samostalnosti i nezavisnosti. Disolucijom nekadašnje države Jugoslavije, sve njene republike dobile su svoju nezavisnost, pa tako i Bosna i Hercegovina. Ali naša domovina je svoju nezavisnost od prvog dana morala braniti u krvi, uz ogromne ljudske žrtve, genocid, razaranja njenih gradova i sela. I Bosna i Hercegovina je pobijedila, u svojim granicama, sa svima koji je vole i poštuju - navodi se u čestitiki.

Agresija je, kako se dodaje, ostala iza nas, ali svakodnevna borba za opstojnost naše države nikada nije prestala. Zato neka ovaj 1. mart - Dan nezavisnosti BiH bude još jedna potvrda naše odlučnosti da čuvamo i branimo ovu zemlju i da je zajednički uvedemo u uniju naprednih evropskih država, gdje ona i pripada.

 - Neka je našoj jedinoj domovini Bosni i Hercegovini i svim njenim građanima, sretan praznik 1. mart - Dan nezavisnosti - navodi se u čestitki članova Skupštine i Vlade Kantona Sarajevo, saopćeno je iz Vlade KS.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.