29.2.2024. 22:00
1
Osuđenici i osoblje KPZ Zenica prekidali govor Rusmira Isaka aplauzima na svečanosti: "U historiji zatvora nikada nije bio direktor koji je bio bez oraha u džepu"
U povodu Dana nezavisnosti BiH, osuđenici Kazneno-popravnog zavoda zatvorenog tipa u Zenici, a koji su članovi dramske i muzičke sekcije, uz asistenciju osoblja Zavoda te dramskog pedagoga i direktora zeničkog pozorišta Miroljuba Mijatovića, danas su priredili prigodan program koji je oduševio sve prisutne.

Kako je to postala već tradicija, programski dio sadržavao je muzički i recitatorski dio, a svečanosti u povodu 1. marta prisustvovali su brojni osuđenici, stražari i drugo osoblje Kazneno-popravnog zavoda na čelu sa direktorom Rusmirom Isakom.

Po završetku prigodnog programa, prisutnima se obratio direktor Isak, koji je ukazao na značaj Dana nezavisnosti BiH, ali je i zahvalio svima koji su učestvovali u stvaranju i očuvanju nezavisnosti naše države.

"Čestitam učesnicima na fenomenalnom programu, ali i zahvalim svima koji su bili uključeni u njegovu realizaciju. Bosna i Hercegovina je zemlja svih nas i ovom prilikom želim čestitati Dan nezavisnosti BiH svim Bosancima i Hercegovcima u želji da gradimo prosperitet i demokratiju BiH za bolju budućnost svih građana jedine nam domovine Bosne i Hercegovine", kazao je direktor Isak.

Ova svečanost bila je prilika i da se osvrne na rad tokom proteklih šest mjeseci otkako je imenovan na itekako odgovornu funkciju direktora najstarijeg zatvora zatvorenog tipa u Federaciji BiH.



"Prije šest mjeseci kada sam imenovan za direktora i kada su me svi napadali vi ste vjerovali u mene, mislim na kompletan zatvor, te pružili maksimalnu podršku i hvala vam na tome. Nakon šest mjeseci nema potrebe više govoriti šta sam i ko sam budući da se sve vidi jer je moj rad transparentan. Moj cilj je samo jedan - unaprijediti zatvor na jedan viši stepen, tamo gdje mu je i mjesto. U historiji zatvora nikada nije bio direktor koji je bio bez oraha u džepu i svoj rad obznanjivao transparentno sve ono što radi jer radi po zakonu", rekao je direktor Isak, dok je njegov govor u više navrata prekidao aplauz, navodi se u saopćenju KPZ Zenica.

(Ajdin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.