7.3.2024. 19:31
0
Vukanović: Interes vlasti u RS je da nema sjednica, da ne čuje narod šta se događa
Nebojša Vukanović, zastupnik u Narodnoj skupštini Republike Srpske i predsjednik Stranke za pravdu i redm, govorio je za BHRT.

Sjednica Narodne skupštine RS prvobitno je zakazana za 6. mart, pa je otkazana. Najavljeno je odsustvo velikog broja zastupnika, zbog suđenja Miloradu Dodiku.

"Dakle, posljednja sjednica je bila krajem decembra i prevelik je to period da Skupština ništa ne radi. Mnogo važnih pitanja o kojima bi se trebalo govoriti od rudarenja na Majevici i otvaranja rudnika lignita, od predaje rudnika uglja u Ugljeviku, poskupljenja struje, odluke Ustavnog suda, sveopćeg haosa i anarhije.

Mnogo je važnih suštinskih tema o kojima se trebalo razgovarati. Trebalo je zakazati sjednicu još krajem januara i početkom februara. Ovo je preveliki period da ništa ne radimo, ali jednostavno to je interes vlasti da se nema sjednica, da ne čuje narod šta se događa.

I kad se zakažu gleda se da one što kraće traju. Najavio sam, nažalost da će upravo zbog suđenja Dodiku biti otkazana sjednica Narodne skupštine.

To je jedno u nizu velikih poniženja ove važne institucije jer Milorad Dodik je uzurpator, beskrupulozni makijavelista koji gazi i ponižava sve u ličnom interesu i on je naredio tim svojim skutonošama i pristalicama i podanicima iz svoje partije, koji moraju bez pogovora da ga slušaju", kazao je Vukanović.

U Narodnoj skupštini RS naveli su drugačije razloge za otkazivanje sjednice.

Navedeni razlog je da je rukovodstvo na službenom putu u Rusiji i Austriji.

"Oni nama ne podnose račune. Nemam pojma, vjerujte mi ni da su dobili poziv. Mi smo, posebno ja, smo za njih veliki protivnik i on nas ni o čemu ne obavještava.

Moguće je da su uzgred otišli u Rusiju i Austriju, ali mnogo su nama važniji naši problemi, nego što će oni da trčkaraju po Evropi, traže kredite, slikaju se ubiru neke jeftine političke poene i troše narodne novce. Mnogo je ovdje pitanja koja treba da se raspravljaju, pa kad mi završimo na sjednici donesemo važne odluke, raspravimo važna pitanja, onda nek idu na suđenja, prave farsu", dodao je on.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.