18.3.2024. 15:59
0
NES BiH: Čović 'sistemom rotacije' od Dodika preuzeo predsjedavanje antidejtonskim i antiustavnim djelovanjem
Na sastanku s Andrejem Plenkovićem i njegovim HDZ-om, predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović najavi samouvjereno da će na dan izbora u Hrvatskoj, koji će biti održani 17. aprila, biti neradni dan u BiH.

Tako samoproglašeni promicatelj evropskih vrijednosti na vrlo jasan i direktan način šalje poruku građanima BiH koliko mu je stalo do ustavnosti i zakonitosti, kao i države Bosne i Hercegovine, saopštio je Narodni evropski savez (NES) BiH.

"Čović je umislio da je istovremeno i predsjednik parlamenta i šef države i predsjednik vlade Bosne i Hercegovine. A i da jeste sve bi mu to bilo malo. Još bi nešto tražio, kao što traži takozvano, i svim ustavnim i evropskim principima suprotno, legitimno predstavljanje u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine. To je samo jedan od načina, a to svakodnevno pokazuje pokušaj obesmišljavanja i slabljenja i države Bosne i Hercegovine i njenih institucija.

Dugo vremena je Dragan Čović obmanjivao i građane Bosne i Hercegovine, ali i međunarodnu zajednicu. I nažalost uspijevao je u tome. Ali njegove maske su davno pale.

Bosna ima svoje zakone o praznicima i ima svoje organe koji su nadležni za određivanje radnih i neradnih dana. To što ti pokušavaš je protivustavno djelovanje i neće ti proći, slagao si i Plenkovića i njegov, ali i svoj HDZ. Neki toga dana mogu ne doći na posao. Ali to je neopravdan izostanak sa posla, a nikako neradni dan. To treba biti jasno Čoviću.

Čović je svojim djelovanjem 'sistemom rotacije' od Milorada Dodika preuzeo predsjedavanje antidejtonskim i antiustavnim djelovanjem, kao i pokušajem rušenja ustavnog poretka Bosne i Hercegovine i u saradnji sa susjednom Hrvatskom slabljenja njenog unutrašnjeg suvereniteta.

Neće vam to proći! Neće proći, bez obzira koliko vaše antidržavno djelovanje imalo podršku od vaših koalicionih partnera koji se zovu 'trojka'. Ali matematički i po rezultatima za državu Bosnu i Hercegovinu gledano, oni ne samo da nisu trojka, jer je trojka dobra ocjena.

Oni nisu ni nula. Ispred svake njihove ocjene je minus. A to je ispod nule. To pokazuje njihova potpuna nezainteresovanost i šutnja o vašem 'orgijanju' po pravnom sistemu Bosne i Hercegovine", poručili su iz NES-a BiH.

(Ajdin B.)

NES BiH
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.