18.3.2024. 20:08
3
Šta to spremaju u maju - Oglasili se Dodik i Vučić nakon "najvažnijeg sastanka": Traže podršku i blagoslov SPC-a
Predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorad Dodik sastao se danas, 18. marta, s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i patrijarhom srpskim Porfirijem.

Vučić je najavio ovaj sastanak kazavši da je "vrlo važan", a nešto ranije je napisao da je jedan od "najznačajnijih". A, o čemu su to razgovarali otkrio je Dodik na društvenoj mreži na kojoj je napisao:

"S Vučićem i patrijarhom Porfirijem razgovarao sam o aktualnim političkim izazovima u kojima se srpski narod nalazi".

Ugovoreno je, dalje je otkrio, da "5. i 6. maja bude održan veliki vaskršnji sabor Srbije i RS na kojem bi bile donesene važne odluke za opstanak srpskog naroda, te o njegovom ekonomskom napretku, ali i očuvanju zajedničke kulture".

Više detalja o svemu dao je potom i Vučić:

"5. i 6. maja u Beogradu i drugim dijelovima Srbije bit će održan veliki Vaskršnji sabor Republike Srbije i RS-a. Na tom Saboru bit će donijete važne odluke o opstanku srpskog naroda na svojim ognjištima, njegovom ekonomskom napretku, očuvanju srpskog jezika i ćiriličkog pisma i zajedničke kulturne baštine. Nova Vlada Srbije i Vlada RS-a pripremiće deklaraciju i moguće druge opštepravne akte koje će u istom tekstu podnijeti na usvajanje Narodnim skupštinama Srbije i RS-a. Patrijarha srpskog gospodina Porfirija upoznali smo s težinom političke situacije u kojoj se nalazi cjelokupan srpski narod i od Njegove svetosti zatražili blagoslov i podršku Srpske pravoslavne crkve. O svim drugim detaljima u narednom periodu obavijestit ćemo javnost." 

(Ajdin B.)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.