24.3.2024. 9:04
0
Rusi bombardovali Kijev i Lavov, Poljaci aktivirali svoje zračne snage
Nastavljaju se ruski zračni udari na Ukrajinu, a bombardovanje nije izostalo ni u Kijevu. Također Rusi su bombardirali i Lavov kao pogranični region između Ukrajine i Poljske zbog čega je Poljska aktivirala svoje zračne snage.

Napadi na Kijev su počeli u 5 sati po lokalnom vremenu. Šef vojne administracije Kijeva Serhij Popko je izjavio da je protuzračnom odbranom uništeno desetak ruskih projektila. Istakao je da nema izvještaja o poginulima ili većoj šteti. Stanovništvo je usljed bombardovanja zaštitu potražilo i u stanicama metroa.

Gradonačelnik Lavova Andrij Sadovji tvrdi da sam grad nije bio meta napada, ali da je bombardovana šira regija Lavova, ciljajući važnu infrastrukturu. Ukrajina je ranije objavila upozorenje na lansiranje ruskih krstarećih raketa.

Rusija je 22. marta, kada se desio teroristički napad u Moskvi, ispalila desetine projektila, pogodivši i hidroelektranu zbog čega je milion Ukrajinaca ostalo bez električne energije.

Operativna komanda poljskih oružanih snaga (RSZ) je u međuvremenu objavila da su aktivirani poljski i saveznički avioni kako bi se zaštitio poljski zračni prostor, prenosi BBC.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.