30.3.2024. 14:17
4
Vulin poručio Helezu: "RS postoji da Srbi ne bi bili raja bosanskih begova"
FOTO: N1
Donedavni šef srpske Bezbedonosno-informativne agencije (BIA) i aktualni senator RS, Aleksandar Vulin, poručio je danas da ministar odbrane u Vijeću ministara Zukan Helez možda sebe vidi kao agu, ali da Srbi sebe ne vide kao raju, ističući da RS zato i postoji, da Srbi ne budu raja.

On je podsjetio Heleza da su age voljele da ih srpska raja hrani, pa bi da obnove stare adete.

Vulin je istakao da je RS nastala zato što su to željeli Srbi koji u njoj žive.

- BiH sastavljenu od dva entiteta i tri naroda želele su velike sile, a ne narodi koji u njoj žive ili bar ne takvu. Zato Helez i želi da sruši Dejtonsku BiH, rekao je Vulin reagujući na izjave ministra Heleza.

Vulin je u saopćenju ukazao da, ko hoće RS bez njenih punih ovlaštenja, neće ni Dejton, ni BiH po Dejtonu, a posebno neće Srbe i RS.

- Helez samo potvrđuje ono što sam najavio - da se u Generalnoj skupštini UN priprema donošenje rezolucije koja bi Srebrenicu proglasila genocidom, a RS stvorenom na genocidu i zato spremnom za ukidanje, a Srbiju osudila na doživotno izdržavanje bosanskih aga i begova plaćanjem ratne odštete, ukazao je Vulin.

(Erna H.) 

4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.