1.4.2024. 14:41
0
Detalji večerašnje promjene vremena: Evo kada nam stižu kiša i grmljavina, ali i udari vjetra do 80 km/h
FOTO: bhmeteo.ba
U narednim satima u Bosni i Hercegovini doći će do jačanja južnog vjetra, a na stranici BH Meteo pišu kako je to predznak hladne fronte koja večeras donosi kišu, a ponegdje i grmljavinsko nevrijeme.

Kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom večeras će najprije zahvatiti područje sjeverozapadne i zapadne Bosne. To se očekuje u 20-21h

Pored kiše i grmljavine, očekuju se i jaki udari vjetra, a najžešće će biti na području Posavine i Semberije gdje se očekuju udari vjetra do 80 km/h.

- U narednim satima jačanje južnog vjetra kao predznak skorije promjene vremena. Večeras hladna fronta donosi kišu i lokalno grmljavinsko nevrijeme uz zahlađenje.

Hladna fronta polako pristiže sa zapada. Ispred nje struji veoma topao vazduh, donoseći i danas temperature lokalno do 30°C. Nebo i danas zamućeno, a u kombinaciji sa jakim vjetrom biometeorološke prilike izrazito nepovoljne. Promjena vremena nastupa u večernjim satima.



Kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom večeras će najprije zahvatiti područje sjeverozapadne i zapadne Bosne. To se očekuje u 20-21h. Znak promjene vremena pored kiše i naglog pada temperatura biće i prolazno jak do olujan sjeverozapadni vjetar sa udarima 50-70 km/h u zoni naleta fronte. Kasnije u noći fronta će brzo zahvatiti i ostatak zemlje, najkasnije istok malo iza ponoći.

Treba naglasiti da se najjači vjetar u zoni naleta fronte večeras očekuje duž Posavine i Semberije sa udarima lokalno do 80 km/h. Pa oprez zbog mogućnosti oštećenja, skidanja crijepa i polomljenih grana(slika u prilogu).

Najviše padavina večeras u dijelovima Hercegovine, zapadne i sjeverozapadne Bosne - 10 do 30 l/m2. U ostatku zemlje do oko 10 l/m2.

Padavina nema puno, a i brzo će prestajati. Još sutra (02.04.) uz nešto svjezije vrijeme moguć lokalni pljusak. U drugom dijelu sedmice ponovo sve više sunca i uz novo osjetno zatopljenje. Prema kraju sedmice idemo ponovo prema ljetnih 30°C, napisali su na BH Meteo.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.