2.4.2024. 9:49
0
Okerić još nije zakazao nastavak Skupštine KS o sigurnosnoj situaciji
Predsjedavajući Skupštine KS Elvedin Okerić još uvijek nije zakazao nastavak hitne sjednice Skupštine KS o sigurnosnoj situaciji koja je počela 29. marta.

Nakon iznošenja uvodnih riječi ministra unutrašnjih poslova, policijskog komesara Uprave policije MUP KS, ministrice za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo, Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo, Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo, Ministarstva pravde i uprave uslijedila su pitanja zastupnika, Komisije za sigurnost KS.

S obzirom da je postavljen veliki broj pitanja zastupnika, odgovori će uslijediti na nastavku sjednice.

U noći sa nedjelju na ponedjeljak došlo je do aktiviranja eksplozivne naprave ispred kuće načelnika Općine Stari Grad Irfana Čenagića.

Nekoliko dana prije također je bačena eksplozivna naprava u ulici gdje živi jedan općinski i gradski vijećnik iste općine.

Ono što je istaknuto na samoj sjednici je kaznena politika prema počiniocima krivičnih djela, odnosno da te kazne ne djeluju na počinioce niti ih odvraćaju od činjenja krivičnih djela.

Ministar unutrašnjih poslova KS zatražio je izmjenu zakonskih rješenja kako bi se mogli adekvatnije sankcionisati povratnici činjenja prekršaja u saobraćaju i da se uvede posebno krivično djelo obijesne vožnje.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.