2.4.2024. 11:36
1
Ogorčeni Sarajlija: Dotjerane mlade žene, mjesecima ne plaćaju kartu na "komercijali". Uz osmijeh samo prođu. Jesmo li mi budale ili pošten svijet?
Redakciji Faktora putem telefona obratio se sugrađanin koji se svako jutro vozi komercijalnim autobusom firme GRAS na relaciji "Dobrinja - Vijećnica" u Sarajevu, navodeći kako već mjesecima pojedini putnici ne plaćaju kartu.

- Godinama se ujutro u isto vrijeme vozim "komercijalom" na posao. Svake druge sedmice, kada vozi određeni vozač, na trećoj stanici od polazne sa Dobrinje prema gradu, ulaze dvije žene i nikad ne plate kartu. Samo se pozdrave sa vozačem. Na toj stanici i ja često uđem, a nekada uđem i na stanici prije, ali sjednem blizu vozača i vidim da nikada ne plate kartu. Druge sedmice, kad taj vozač ne vozi autobus u tom vremenskom periodu, one uredno plate kartu ili ih nema na autobuskoj stanici - govori sugrađanin te dodaje kako je "jedno vrijeme mislio da se radi o uposlenicama preduzeća GRAS, ali da je od jedne od tih žena, kada je razgovarala sa poznanicom u autobusu, čuo da je zaposlena u državnoj instituciji".

- Dugo sam razmišljao da li da upozorim nadležne na ovo, no kako to ne prestaje, odlučio sam pozvati medije. Da se radi o starijoj osobi, djeci, osobama sa invaliditetom, nekome ko nema, što se često može vidjeti na samom čovjeku, nikada ovo ne bi učinio, ali je riječ o mladim ženama koje su dotjerane od glave do pete, ujutro idu na posao, dakle rade, a prolaze pored vozača uz osmijeh, pozdrav i ne plate kartu. I tako mjesecima. Pitam se, šta smo mi ostali građani koji svako jutro uredno platimo 2,30 KM, koliko košta karta u jednom pravcu? Jesmo li mi budale ili pošten svijet - upitao je sugrađanin te još kazao:

- Ukoliko nadležni ne budu reagovali, spreman sam medijima i preduzeću GRAS poslati i  fotografije vozača i tih žena, pa neka javnost vidi o kome se radi - ispričao je za Faktor.

KJKP Gras
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.