8.4.2024. 17:09
0
Oglasila se Ambasada SAD nakon napada u Stocu: Hitno i temeljito istražiti ovaj brutalni čin
Ambasada SAD u BiH oglasila se nakon sinoćnjeg napada u Stocu u kojem su povrijeđena četiri mladića.

"Sjedinjene Američke Države najoštrije osuđuju čin nasilja i zastrašivanja vrijedan osude sinoć nad četvoricom mladića Bošnjaka kod Stoca. Sjedinjene Države osuđuju sve činove nasilja i netolerancije jer narušavaju društvenu koheziju BiH i podrivaju njezinu sigurnost i stabilnost", navode iz Ambasade.

Dodaju da je sinoćnji napad bio "posebno užasan".

"Pozivamo nadležna tijela u BiH da hitno i temeljito istraže ovaj brutalni čin i osiguraju da on ne postane još jedan neriješeni nasilni incident za koji niko nije kažnjen. Također pozivamo političke lidere zemlje da promoviraju i stvore okruženje pogodno za mir i pomirenje", navode iz Ambasade SAD-a.

Podsjetimo, grupa od desetak osoba sinoć je kod Stoca bejzbol palicama i bakljama napala četiri mladića.

Iz MUP-a HNK rečeno je da su napadači palicama lupali po vozilu M.A., bacali baklje te nasrnuli na osobe koje su se skupa s njim nalazile u vozilu, nakon čega su ih palicama udarali po čitavom tijelu.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.