17.4.2024. 16:14
1
Konaković, Čović, Nikšić i Kojović stigli na sastanak u Istočno Sarajevo
FOTO: N1
Elmedin Konaković, predsjednik NiP-a, Dragan Čović, predsjednik HDZ-a, Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a, te Predrag Kojović, zastupnik Naše stranke u Parlamentu BiH, stigli su u Istočno Sarajevo na sastanak sa predsjednik Republike Srpske Miloradom Dodikom.

Dodik je ovaj sastanak sa koalicionim partnerima na nivou BiH organizovao nakon današnjeg ročišta na Sudu BiH.

Kazao je da će danas “u još jednom pokušaju da daju šansu evropskom putu Bosne i Hercegovine.

“Mislim da je ovo zadnji pokušaj stabilizacije prije nego što bi se to partnerstvo moglo raspasti. Dakle, očekujemo da riješimo probleme zastoja u radu Doma naroda, koji je blokiran od strane Bošnjaka koji su napustili i time blokirali rad Doma naroda. Da riješimo pitanje nelegalnog visokog predstavnika i njegovih odluka, da ih suspendujemo, i da se dogovorimo da u što hitnijem roku, a to je već moguće sutra, na Predstavničkom domu donesemo zakon o izborima, koji bi utvrdio sve ono što je normalno za jednu zemlju, a to su tehnički nivoi”, rekao je Dodik.

Dodao je i da se CIK treba “razvlastiti”…

“Mora se razvlastiti Centralna izborna komisija, koja je odlukama neleganog Šmita previše dobila neki značaj. Moraju se racionalizovati troškovi u vezi s izborima i mora se obezbijediti da zastupljenost naroda, konstitutivnih naroda, bude vidljiva u izbornim komisijama, kako to predviđaju Ustav i zakon”, istaknuo je Dodik.

(Erna H.) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.