23.4.2024. 15:38
1
Nikšić nakon jučerašnje sjednice u Parlamentu FBiH poslao poruku dijelu opozicije: "Nismo spremni trpiti..."
FOTO: n1
Nermin Nikšić, premijer Federacije Bosne i Hercegovine, oglasio se na društvenim mrežama povodom jučerašnje sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH.

On je, između ostalog, kazao kako će jučer usvojeni zakoni omogućiti bolje funkcionisanje Federacije BiH. Istakao je i kako je većina pokazala da nije spremna trpiti pokušaje opstrukcija dijela opozicije.

- Na jučerašnjoj cjelodnevnoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, koja je završena sinoć kasno, usvojeni su svi prijedlozi i nacrti zakona koje je Vlada FBiH poslala u parlamentarnu proceduru. Zahvaljujem se svim zastupnicima koji su svojim glasovima doprinijeli tome.

Na ovaj način je potvrđena opredjeljenost zastupnika u ovom zakonodavnom tijelu da prije svega rade u interesu građana. Previše smo vremena izgubili na blokadama i opstrukcijama, zbog kojih su mnogi građani, ali i ekonomija države trpili posljedice i štetu. Naravno da se posebno zahvaljujem i dijelu opozicije na konstruktivnom pristupu radu, a onom dijelu koji uporno pokušava opstruirati rad smo pokazali da ipak većina zastupnika nije spremna trpiti takvo ponašanje. Uprkos pokušaju blokada uspjeli smo donijeti brojne zakone, koji su mjesecima bili na čekanju.



Zakoni koje je Parlament FBiH jučer izglasao će omogućiti bolje funkcioniranje Federacije BiH, olakšat će rad i poslovanje privrednika, građanima će osigurati bolju perspektivu, dodatni poticaj održivom razvoju ekonomije, studentima će dati veću ekonomsku neovisnost i neophodno radno iskustvo, te uticati na smanjenje sive ekonomije. Nacrtom novog zakona o unutrašnjoj trgovini planira se uvođenje neradne nedjelje, kako bismo brojnim radnicima omogućili da taj dan mogu odmarati u krugu svoje porodice. Važna usvojena Strategija poljoprivrede i ruralnog razvoja pomoći će poljoprivredi i poljoprivrednim proizvođačima i privući investicije.

Mi nastavljamo dalje s radom, još većim entuzijazmom i bržim tempom, napisao je Nikšić.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.