23.4.2024. 18:57
0
Nikšić sa direktorom reprezentacije BiH Emirom Spahićem obišao povratnike u Gacku
Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić i ministar raseljenih sooba i izbjeglica Nerin Dizdar obišli su danas povratnike u Gacku.

Tamo ih je dočekao legendarni kapiten i novoimenovani direktor nogometne reprezentacije BiH, Emir Spahić. Inače, Spahić je rođen u Dubrovniku ali je njegova cijela porodica upravo iz Gacka.

Zajedno su obišli povratnike i razgovarali sa njima kao i sa imamom Sadetom ef. Bilalićem o problemima sa kojima se suočavaju.

Nikšić je poručio da "BiH pripada svima nama, neovisno o etničkoj, vjerskoj ili političkoj pripadnosti".

"Naravno, tu smo uvijek za naše ljude i kao Vlada stojimo na raspolaganju svim povratnicima. Mogu računati na iskrenu i dugoročnu podršku povratničkim zajednicama. Bosna i Hercegovina je domovina svih njenih ljudi u kojoj trebaju ostvarivati sva prava neovisno o etničkoj, vjerskoj ili političkoj pripadnosti i uvjerenjima", poručio je federalni premijer.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.