1.5.2024. 8:03
2
Dodik pronašao "krivca" za debakl u New Yorku: „Veoma je čudno da je Savjet bezbjednosti dozvolio da se obrati i....“
FOTO: n1
Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, zadovoljan je obraćanjem člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović na sjednici Vijeća sigurnosti UN-a.

Međutim, Dodik je iznerviran zato što su se na istoj sjednici obratili visoki predstavnik Christian Schmidt i bh. ambasador u UN-u Zlatko Lagumdžija.

Dodikovu poruku prenosimo u cijelosti: 

- Željka Cvijanović je na pravi način prezentovala stavove Republike Srpske na sjednici Savjeta bezbjednosti UN-a. Vidljivo je i da su sponzori rezolucije o Srebrenici omogućili da se obrati i nelegalni Šmit, koji opet nije rekao ništa tačno o Republici Srpskoj, ali je veoma čudno da je Savjet bezbjednosti dozvolio da se obrati i Zlatko Lagumdžija.

On jeste ambasador, ali ne može da govori u ime BiH, tamo je predstavljao samo muslimanski narod. Na taj način pokušano je da se omalovaži to što je rekla Željka Cvijanović, ali to nisu uspjeli.

Zlatko Lagumdžija nije mogao da nastupi bez usaglašenog stava Predsjedništva BiH. On ponovo na takav način ruši BiH jer ne poštuje njene institucije, a za to krivi druge, napisao je Dodik.

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.