6.5.2024. 13:46
0
Direktorica OŠ "Kovačići" optužila Vildanu Bešliju iz Naše stranke da je bez pitanja snimila izborni spot u dvorištu škole
Direktorica Osnovne škole "Kovačići" Fahreta Sijerčić oštro je reagirala na promotivni spot zastupnice Skupštine Kantona Sarajevo Vildane Bešlije iz Naše stranke.

Sijerčić traži da se spot povuče a Bešlija, u najmanju ruku, izvini. 

U pismu Skupštini KS direktorica Sijerčić navodi da je slučajno saznala da je OŠ "Kovačići" dio političkog spota. Ističe da nije niti znala, a još manje da je odobrila da se ova javna ustanova nađe na političkom spotu. 

"Kako možemo vjerovati u zaštitu dječijih, radničkih i ličnih prava, koja smo vama kao zastupnicima povjerili na izborima, ako ovako djelujete u profesionalnom radu", navodi ona. 

Sijerčić od predsjedavajućeg i Skupštine Kantona Sarajevo traži da poduzmu sankcije prema zastupnici Bešlija. 

"Nama i našoj djeci, prije svega, treba bezbjednost i mir u svakom smislu, kao i vladavina Zakona!", napisala je ona. 

Bešlija je na društvenim mrežama krajem prošlog mjeseca objavila politicki spot. Mnogi su ga razumjeli kao početak njene kampanje za načelnicu Novog Sarajeva. 

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.