7.5.2024. 9:30
0
Pravno nasilje i diskriminacija u centralnoj zoni moraju prestati
Mostarski odbori četiri političke stranke, Demokratske fronte, NES-a, Stranke za BiH i Prve mostarske partije, oglasili su se zajedničkim saopštenjem za javnost u kojem su pozvali nadležne gradske i kantonalne organe vlasti, inspekciju i predstavnike međunarodne zajednice da spriječe pravno nasilje i diskriminaciju u centralnoj zoni Mostara.

“Nakon što su pojedini mediji ukazali na činjenicu da se Hrvatsko narodno kazalište u centralnoj zoni Mostara gradi suprotno čak i upitnim dozvolama koje je izdala administracija bivšeg HDZ-ovog gradonačelnika Bešlića, te da je uzurpirana i susjedna građevinska parcela, zahtjevamo od nadležnih inspekcijskih službi Grada Mostara da hitno reaguju u skladu sa važećim zakonskim propisima.

Od svih onih kojima je posao da zaštite gradsku imovinu tražimo da se probude iz zimskog sna ili suoče sa posljedicama krivične odgovornosti. Mostar nije Grad samo jedne političke ili etničke grupacije i nećemo dopustiti diskriminaciju i bahatost koja se u njemu trenutno provodi.

Centralna zona Mostara treba biti mjesto sastajanja svih građana Mostara a ne bilo čiji ratni ili politički plijen.

Pozivamo i OHR i predstavnike međunarodne zajednice da posvete pažnju ovom problemu i poduzmu korake u skladu sa svojim ranijim odlukama, svojim ovlastima i civilizacijskim principima kakvi vrijede u svim normalnim gradovima i državama” – stoji u saopštenju.

(Erna H.) 

MOSTAR
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.