8.5.2024. 16:23
1
NiP odgovorio Kapidžiću: "U SDA glumite amneziju, mi ćemo na svom putu ustrajati"
Kantonalna organizacija Naroda i Pravde (NiP) Sarajevo se oglasila nakon obraćanja predsjednika Kantonalnog odbora Stranke Demokratske Akcije (SDA) Faruka Kapidžića.

"Nije nam neobično da SDA-ovi megafoni ispaljuju potvore, spinove i dezinformacije na predstavnike Naroda i pravde u Kantonu Sarajevo, po ko zna koji put pokazujući da ne znaju biti konstruktivna opozicija i da su destrukcija i opstrukcija njihovo trajno opredjeljenje političkog djelovanja. Za razliku od te politike, Narod i Pravda KS je opredijeljena za izgradnju sistema u svim segmentima upravljanja, političku kulturu zasnovanu na argumentima i dokazivoj borbi protiv korupcije i kriminala", poručuju iz NiP-a.

Dodaju kako je trenutna skupštinska većina već pripremila ključne dokumente na koje se "čekalo decenijama".

"Podsjećamo zastupnika Kapidžića da je upravo on bio ministar u Vladi Petak 13.-ti (SDA, DF, SBB) i da mu je dobro poznat višedecenijski nered u oblasti građenja koji su pravile strukture predvođene strankom koju on danas predstavlja. Ova skupštinska većina s nadležnim institucijama izvršne vlasti već je pripremila ključne dokumente u predmetnoj oblasti na koje se čekalo decenijama a koji će uvesti red, te ušla u proces njihovog usvajanja u izuzetno transparentnoj proceduri - možda je upravo to razlog nervoze i uvreda koji nam dolaze od oponenata iz SDA", piše u saopćenju NiP-a.

Optužili su Kapidžića da "glumi amneziju".

"Ukazivanje na gužve i uređenost javnog saobraćaja u Kantonu Sarajevo nećemo ni komentarisati. Izgradnja krupne saobraćajne infrastrukture u Sarajevu vidi se golim okom. Dovoljno je pogledati fotografije iz perioda prije dolaska NiP-a sa partnerima na čelo Kantona i uporediti ih sa slikama današnje saobraćajne infrastrukture. Vidljivi dokazi su najbolji odgovor na amneziju koju glumite", ističu iz NiP-a.

Tvrde da je usvajanje brojnih zakona pokazatelj da su operdjeljeni za bolji i snažniji sistem.

"Kada je riječ o borbi protiv korupcije i kriminala, ona je također sistemski unapređivana tek ulaskom kadrova Naroda i Pravde u zakonodavnu i izvršnu vlast u Kantonu Sarajevo. Vlada Kantona Sarajevo pod vodstvom Elmedina Konakovića kao premijera započela je sistemsku borbu protiv korupcije, nakon čega je uspostavljan Ured za borbu protiv korupcije i brojnih javnih registara, od imovine političara, do plata službenika i dobitnika različitih budžetskih poticaja pokazuje vidljiva djela, a ne riječi, kao i stvarnu transparentnost koja je vašoj politici bila nepojmljiva. Velika ulaganja u sistem za borbu protiv kriminala, kapacitiranje novim ljudskim resursima u nikad transparentnijoj proceduri prijema novih policajaca kao i materijalno-tehničkim resursima, kreiranje prvog strateškog dokumenta za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, sigurnosti u saobraćaju i preventivnih programa suzbijanja kriminaliteta, pokazatelj su naše opredijeljenosti na putu izgradnje boljeg i snažnijeg sistema", poručuju iz NiP-a.

Na kraju su istakli da će oni svoju politiku "dokazivati djelima".

"Mi ćemo na svom putu ustrajati i svoju politiku dokazivati djelima, a na vaše laži odgovarat ćemo samo povremeno, kao podsjetnik na haos i urušen sistem koji ste ostavili gotovo u svim sferama, a za čije će pospremanje i uređivanje nažalost biti potrebno još vremena", zaključuje se u odgovoru NiP-a.

(Erna H.) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.