26.6.2024. 11:09
0
Počelo postavljanje prvog sloja asfalta na saobraćajnici na Dobrinji
FOTO: VLADA KS
U sklopu projekta rekonstrukcije saobraćajnica Braće Mulić i Bulevar Mimara Sinana, počelo je postavljanje prvog sloja asfalta, na prvoj dionici ove cjeline, u dužini od 675 metara.

Ukupna dužina saobraćajnica koje će biti obnovljene je 1,8 kilometara, a projekt se realizuje u fazama, tako da se postavljanje završnog sloja, i kraj radova na prvoj fazi očekuje uskoro.

Obnova saobraćajnica Braće Mulić i Bulevara Mimara Sinana od velikog je značaja za sigurnost svih učesnika u saobraćaju. Ovom ulicom dnevno prođe oko 14.500 vozila, a bilježi se više od 500 prolazaka vozila javnog prevoza. 

Vrijednost cjelokupnog projekta je oko 5 miliona KM, a Ministarstvo saobraćaja za ovaj projekt izdvaja 4,6 miliona KM, prema Okvirnom sporazumu koji je potpisan na tri godine. 

Završetkom projekta značajno će se unaprijediti kvalitet i udobnost vožnje, jer je saobraćajnica u veoma lošem stanju. 

Pored obnovljene saobraćajnice sa četiri trake i obnovljenih trotoara, cijelom dužinom bit će izgrađena i biciklistička staza.

Ministarstvo saobraćaja KS se zahvaljuje građanima na razumijevanju tokom izvođenja radova, saopćeno je iz Ministarstva saobraćaja KS.

Dobrinja
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.