16.7.2024. 14:17
6
Sanel se vraćao iz Potočara sa zastavama BiH, pa mu kaznu napisao službenik MUP-a RS: "Ova državna i može proći, ali ljiljani ne mogu nikako"
Sanel T. vraćajući se sa kolektivne dženaze u Potočarima kući u Vukoslavlje 11. jula, sa svojih četvero djece, od kojih je troje maloljetno, doživio je od policije neprijatnost. Policajcu iz RS-a je zasmetalo što su na Sanelovom vozilu bile iskaknute zastava Bosne i Hercegovine i zastava Republike Bosne i Hercegovine sa ljiljanima.
- Sa djecom u automobilu sam bio zaustavljen u Modriči i tu nas je policija držala na onom suncu više od sat vremena. Pita me policajac da li znam zašto me zaustavio, na šta sam odgovorio da ne znam. Kaže da je u vezi sa zastavom i to u smislu "ova državna i može proći ali ljiljani ne mogu nikako". Gledam u njega, ni državna zastava mu nije dobra, tako ispade. Ja sam rekao da kazneni nalog neću potpisati, idem na sud. Ne mogu se pomiriti s tim da im za to platim - govori Sanel portalu Faktor.

Dodaje kako mu je policajac rekao da će zbog zastave sa ljiljanima platiti 800 KM.

- Kada sam mu rekao da nalog neću potpisati, napisao je 200 KM. Ja to neću platiti. Ništa nisam uradio, nikoga nisam provocirao. Žao mi je djece što su ovo doživjela, da ih sat i po vremena drže na suncu. Kćerka koja je punoljetna taj dan je slavila rođendan. Eto u čemu joj je prošao. Rodbina došla na rođendan a nas nema - ispričao je Sanel navedenom mediju.

6
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.