20.7.2024. 10:31
0
Mehmedović uputio dramatične riječi: "Dolazak srbijanskih vojnika, a sada i policajaca u BiH su otvorene provokacije i rušenje Dejtonskog mirovnog sporazuma uvijene u plašt specijalnih veza"
Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopćilo je da će od ponedjeljka, 22. jula u Banjoj Luci, Foči i Trebinju biti raspoređen po jedan uniformirani policijski službenik i službenik Uprave kriminalističke policije Srbije koji će do 1. septembra raditi zajedno sa kolegama iz bh. entiteta Republika Srpska.

Podsjetimo, ministri unutrašnjih poslova bh. entiteta RS i Srbije Siniša Karan i Ivica Dačić potpisali su u Trebinju Memorandum o saradnji dva ministarstva tokom turističke sezone, što je prvi akt realizacije Deklaracije o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda potpisane na Svesrpskom saboru u Beogradu.

Karan i Dačić suglasili su se da će ovaj memorandum doprinijeti operativnoj saradnji pripadnika dva ministarstva za vrijeme turističke sezone.

Sve je za “Slobodnu Bosnu” komentirao zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Šemsudin Mehmedović.

-Dok Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije potpuno neutemeljeno i iracionalno zabavlja srbijansku javnost tvrdnjama da “Sarajevo prijeti Srbiji”, srbijanska vojska, a od sada i policija nezakonito i apsolutno nepotrebno vršljaju i patroliraju teritorijem Bosne i Hercegovine.

Vučićevi teatralni istupi samo su dimna bomba za sistematsko narušavanje teritorijalnog integriteta BiH i integriteta njenih institucija koje smišljeno i namjerno zaobilazi udovoljavajući Dodikovoj potrebi da priču o samostalnosti RS održava živom dok se suočava sa sankcijama i zatvorom zbog kršenja zakona!

Dolazak srbijanskih vojnika, a sada i policajaca su otvorene provokacije i rušenje Dejtonskog mirovnog sporazuma uvijene u plašt specijalnih veza, ali sa jasnim ciljem razbijanja BiH i mira na ovim prostorima. Sramotna je šutnja državnih zvaničnika i institucija koje neznanjam i nemanjem adekvatnog odgovora samo ohrabruju plan koji ugrožava budućnost naše djece, kazao je Mehmedović za „Slobodnu Bosnu“.

(Ajdin B.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.