20.7.2024. 10:53
0
Smajić: "Milošević 1995. godine morao povući srbijanske trupe iz BiH. Danas, Dačić, uz saglasnost 'Trojke', čizmom srbijanskog policajca ponovo stiže u Bosnu"
Ponovo saznajemo iz medija da nam se sprema najnovije poniženje koje nam je priredila Trojka, tj. da će od ponedjeljka, 22. jula u Banjoj Luci, Foči i Trebinju biti raspoređen po jedan uniformisani policijski službenik i službenik Uprave kriminalističke policije Srbije na teritoriji Bosne i Hercegovine. Oni će navodno raditi skupa sa policijom manjeg bh. entiteta, kaže delegat (SBiH) u Domu naroda Parlamenta BiH Džemal Smajić.

“Ko je sad dao odobrenje, ili ko je uredno proslijedio papirologiju drugim institucijama, za ovo političko paradiranje Bosnom i Hercegovinom kojim se dokazuje postojanje “Srpskog sveta”? Sad je već jasno da Helez, Konaković i Forto ne razumiju jezik politike, ili su direktni saučesnici ovakvih sramnih i provokativnih nasrtaja na dostojanstvo Bosne i Hercegovine?!”, ističe Smajić.

Navodi da je Milošević 1995. godine morao u Dejtonu potpisati povlačenje srbijanskih trupa sa teritorije BiH.

“U puno težim okolnostima predstavnici BiH su pritjerali uza zid Miloševića i njegove sljedbenike. Danas, 29 godina nakon Dejtona, Miloševićev učenik Dačić uz saglasnost šutljivih ministara iz Trojke, čizmom srbijanskog policajca stiže ponovo u Bosnu. Dokle više?”, kaže Smajić.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.